Våra traditioner


Våra traditioner


Hos oss på Barnabo har vi några årligen återkommande traditioner som vi, barn och personal, (och kanske även föräldrar) ser fram emot.


Pyjamasparty 2014
Gammlia 2014

I januari firar vi Barnabos årsdag med ett riktigt pyjamasparty med mjukisdjursdisco. Då är vi alla klädda i pyjamas och vi har med oss ett gosedjur att dansa med på discot. Sedan äter vi en härlig ”hotellfrukost” tillsammans med allt vad det innebär. Titta gärna in i vårt galleri i albumet Pyjamasparty. Givetvis är det föräldra- och syskonfritt på vårt pyjamasparty!!!!


I April gör Solenbarnen (3-6 år) en heldagsutflykt till Gammlia. Då har både barn och personal med sig egen matsäck. Vi får låna Tegsstugan av museét och där lämnar vi vår packning och går sedan på en lång promenad i skogen. När vi kommer tillbaka är det dags att äta lunch. Det gör vi i Tegsstugan tillsammans, och sedan är vi ute och leker och matar fåglarna i dammen tills det är dags att avsluta utedagen. Samma dag har också Månenbarnen (1-3 år) en utedag. Det brukar bli en promenad till den närbelägna lekparken och sedan lunch på Barnabos gård om det är bra väder, annars äter vi vår lunch inomhus.


Vernisage 2014

I Juni har vi vår Sommarfest med vernisage. Barnen visar då upp sina alster i en gemensam utställning i vår gymnastiksal. Alla Barnabobarnen sjunger sedan sommarvisor ute på gården och sedan fikar vi jordgubbstårtor (som föräldrarna bakar varje år) och har en trevlig stunds  gemenskap tillsammans på eftermiddagen.


På höstterminen gör vi också en heldagsutflykt till Gammlia (Solenbarnen) och till någon närbelägen park (Månenbarnen). Till Gammlia tar vi med oss vår gamla naturvävram och tömmer den på fjolårets fynd och väver in de nya fynden vi hittat i skogen. Har vi tur hittar vi blåbär att smaska på under vår skogspromenad. Månenbarnen kanske hittar lite löv och kottar att jobba med i sin skapande verksamhet.


I December har vi vår Julfest med Luciatåg. Till den festen har barnen ivrigt övat Jul- och Luciasånger, dom har också bakat och spritsat. Vi brygger kaffe, blandar saft och hälsar alla familjer (kanske även mor- o farföräldrar o kusiner….) välkomna till en mysig em. tillsammans.


Så ser våra traditioner ut just nu på Barnabo, men man vet ju aldrig när det dyker upp något trevligt som blir en ny tradition.